Waarom Boekweitkaf?


Wij bieden u ook de mogelijkheid om een keuze te maken gebaseerd op de oude traditionele Westerse manier van slaapcomfort: slaapmaterialen op basis van biologisch katoen en biologische boekweitkaf, al dan niet aangevuld met kruiden. De elektromagnetische trilling van boekweitkaf zorgt voor een harmonieuze oplading tijdens onze slaap.


Daarom is granenkaf van oudsher een gegeerd materiaal om bedmatten en hoofdkussens mee op te vullen. De ‘hooizakken’, waar onze ouders en/of grootouders nog op sliepen, was zo gek nog niet als idee. Boekweitkaf verwerkt in een bedmat of kussen is zeer verfrissend, maar wordt toch aangenaam ervaren voor onze winterse rusttoestanden. Het werkt ook zeer antiallergisch en enorm goed tegen overmatig zweten.


De katoenen tijk die we gebruiken om dit zalig ritselend materiaal in te verpakken is van een dubbel geweven soort, waardoor we kunnen voorkomen dat er her en der korreltjes van dit soms toch stekelig materiaal in je bed terechtkomen. Onze hoofdkussens San Bao, gevuld met boekweitkaf, zijn net als onze futons geheel ambachtelijk afgewerkt. Hier wordt wel eens gemakkelijker een rits verwerkt omdat het kaf zich, in tegenstelling tot katoen of kapok, veel gemakkelijker laat verwijderen, waardoor de hoes van het kussen gemakkelijker gereinigd kan worden.