San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

SAN BAO INSTITUUT VOOR BALANS EN NATUURLIJK LEVEN

Inductie - Hersengolfritmes

Hoe werkt een inductiebehandeling?

Balans- en regulatiebehandeling door middel van hersengolfpatronen

Stress- en gevoelsproblemen zorgen ervoor dat we uit ons ritme geraken. Als dit langdurig aanhoudt of te vaak gebeurt, is het voor het lichaam moeilijk om deze balans zelf te herstellen. In deze eerste fase kan zich een klachtenpatroon gaan ontwikkelen. Denk hierbij aan spanningen, onrust, psychosomatische klachten, irritaties, slecht slapen, verminderde weerstand, of leer- en concentratieproblemen.

Hoe kan inductie-behandeling hierbij helpen?

Bij inductie-behandeling wordt er via de huid aan het lichaam een elektrische impuls met een bepaalde frequentie aangeboden om de hersenen te stimuleren om op de juiste frequentie te gaan werken. Door de hersenen een natuurlijk en vertrouwd ritme aan te bieden kan het klachtenpatroon en/of de vicieuze stresscirkel worden doorbroken. Het is een goede aanvulling op kleur-lichtpunctuur.

Inductie-behandeling is 100% veilig en pijnloos.

Praktische informatie
Er kan een keuze worden gemaakt uit verschillende inductie-programma’s ( 15-45min.) na afloop van een kleur-lichtbehandeling of u kunt huren voor thuisgebruik.

Inductie-programma’s

Inductie-programma’s voor volwassenen en kinderen voor het bevorderen van een gezond slaappatroon, diepe ontspanning en ondersteuning van het immuunsysteem.  Er zijn meer dan 30 programma’s. Hieronder enkele optie’s.

1. Stress 10
Basisprogramma voor hormonale regulatie, oa. bij menopauze of puberteit.

2. Slaapprogramma 1
Programma voor ondersteuning bij in- en doorslaapproblemen en vermindering van onrust dat het slaappatroon beïnvloedt.

3. Slaapprogramma 2
Programma voor ondersteuning bij slaapproblemen en/of ’s morgens moe bij het opstaan. De nadruk ligt op het herstel van lichaam en slaapritme om bijkomende klachten zoals angsten, depressie, migraine, mentale overbelasting en concentratiestoornis te beïnvloeden.

4. Rustprogramma
Basisprogramma voor een diepe ontspanning, bij psychosomatische klachten met doorbloedingsproblemen, conflictstress, hoofdpijn en andere spanningsklachten.

5. Kinderprogramma 1
Programma voor kinderen tussen 2 en 9 jaar die last hebben van angsten, ADHD, leer- en concentratieproblemen, allergieën en verminderde weerstand. Ook geschikt voor volwassenen met onverwerkte gebeurtenissen uit de kindertijd.

6. Kinderprogramma 2
Programma voor kinderen vanaf 9 jaar die last hebben van angsten, ADHD, leer- en concentratieproblemen, allergieën en verminderde weerstand. Ook geschikt voor volwassenen met onverwerkte gebeurtenissen uit de pubertijd.

7. Cerebrale trainingsprogramma
Programma voor doorbloeding van de hersenen en stimulatie van intellectuele vaardigheden en creativiteit.

8. Leerprogramma
Programma voor ondersteuning bij leer- en concentratiestoornis, vergeetachtigheid en examenvrees.

9. Gamma-programma: voor concentratie/focus – leren, studeren, informatieverwerking.