San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

SAN BAO INSTITUUT VOOR BALANS EN NATUURLIJK LEVEN

Kleur/klank

Hoe kleur-klankbeelden onze vitaliteit en ontspanning bevorderen.

De esogetische klankbeelden zijn gebaseerd op exacte wiskundige en muzikale uitgangspunten, volgens therapeutische maatstaven. Ludovika Helm en Kay Korten, twee muziekwetenschappers, hebben de “verbindingswegen” tussen het lichaam en het (onder-)bewuste precies kunnen vertalen in opeenvolgende klanken en in klankcombinaties. Op die manier kunnen de esogetische klankbeelden voornamelijk hun werk doen om te ondersteunen bij psychische processen, bewustwording te stimuleren en het energielichaam te reguleren.

kleurklank-keuze 1 – Praktische informatie

Er kan een keuze worden gemaakt uit 9 verschillende CD’s om te beluisteren tijdens/na afloop van een behandeling of aanschaf voor thuisgebruik. De CD’s bieden ondersteuning bij groeiprocessen en stimuleren bewustwording.

Kleurklank behandeling – je ziel luistert mee…………………

Kleur- Klank

De muziekklanken op deze thema CD’s werken regulerend op het energielichaam, speciaal bij psychosomatische klachten, en stimuleren de verwerking van de indrukken die we dagelijks binnenkrijgen. Deze CD’s zijn ontstaan na jarenlang onderzoek naar de uitwerking van bepaalde frequenties op de hersenen en de organen.Via een wiskundige formule zijn de kleuren omgezet in tonen, die een uitwerking op de hersenen hebben. De gelijkmatige opeenvolging van tonen met een hoge graad van gelijkvormigheid (redundantie) helpen bij het oplossen van spanningen en angst doordat het lichaam dieper gaat ontspannen, waardoor een langzamer hartritme en een dubbel zo lange ademhaling volgt.

kleurklank-keuze 2 – Praktische informatie

Er kan een keuze worden gemaakt uit de  verschillende thema CD’s om te beluisteren tijdens/na afloop van een behandeling of aanschaf voor thuisgebruik. Deze CD’s werken regulerend op de energie van het lichaam.

Psychosomatische balans
 • Stimuleert het hormonale evenwicht, vermindert stress
Opbouw immuunsysteem
 • Helpt de afvoer van gifstoffen en versterkt het afweersysteem van het lichaam
Concentratie
 • Activeert de intelligentie, het geheugen en het leervermogen
Slaapstoornissen
 • Zorgt voor ontspanning, bevordert een natuurlijke slaap
Hoofdpijn/migraine
 • Vermindert de verkramping in de hersenen en werkt preventief
Motivatie
 • Stimuleert het verwerken van emoties en daarmee de motivatie het leven
  in eigen handen te nemen
Totaliteit: geest-lichaam-ziel ( set van 3 CD’s )
 • Activeert en ontgift de geestelijke en lichamelijke functies, harmoniseert de emoties en stimuleert innerlijke stabiliteit en levensvreugde
Conflictoplossing ( set van 4 CD’s ) Duits-Engels
 • Door het beluisteren van deze 4 CD’s komen oude innerlijke conflicten naar de oppervlakte en lossen op. Het is een hulpmiddel om door (tijdelijke) moeilijke levenssituaties heen te komen en patronen te doorbreken.
  De CD’s hebben als thema:
 1. Herinnering
 2. Opheffen van blokkades
 3. Loslaten
 4. Toename van energie