San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

Gebruik en onderhoud

Een futon vereist een andere manier van onderhoud dan een Westerse matras.

 

Een futon kan eventueel worden gebruikt op een Westerse lattenbodem maar dan krijg je na verloop van tijd toch problemen met het doorzakken van de lagen. Een futon wordt traditioneel op een kokosvezelmat of op een rijstvezelmat, de zogenaamde tatami, gelegd. Deze matten zijn hard van structuur en geven zogoed als niet mee, maar ze verzekeren een perfecte doorluchting van je futon. Je kunt je futon ook op een houten plank of op een lattenstructuur leggen waarbij je ervoor zorgt dat er tussen elke lat een paar centimeter speling is. Deze verluchting is nodig om je futon en meer bepaald de lagen katoen ervan de nodige elasticiteit mee te geven.

De levensduur van je futon wordt zo verlengd. Normaal gesproken mag je ervan uitgaan dat een futon wel 6 à 7 jaar kan meegaan. Dan zou je hem echt wel moeten vernieuwen.

Wij raden meestal aan een combinatie te maken van 2 futons van 4 of 5 lagen op elkaar, die je elke 3 à 4 jaar kan verhogen met een derde 4-lagige, waarna na een periode van 6 à 7 jaar de onderste kan vervangen worden en de volgende futon kan worden opgelegd. (= regelmatige comfortabele slaap, zonder echt té grote investeringen in één keer).

Onderhoud van een futon

Leg je futon op een warme zomerdag buiten waardoor alle opgestapelde vochten weg kunnen dampen. Rol ook regelmatig je futon een keertje op: dit komt de verluchting en elasticiteit ten goede. 

Het is daarom aangewezen dat je liever twee ietwat dunnere matrassen op elkaar legt dan dat je één hele dikke matras aanschaft. Een dikke matras van een behoorlijke breedte laat zich niet zo makkelijk tillen of oprollen en is daardoor ook sneller verzadigd, sneller versleten en aan vervanging toe.

Een futon kan niet worden gewassen of gereinigd als dusdanig. Zorg daarom steeds voor een hoes of matrasbeschermer.

Beter slapen begint met een futon

Eerste aankoop bij San Bao futons?
Geef bij het afrekenen de kortingscode ‘ futonbon ‘ in,
en krijg 5% korting op één futonproduct.

Heike Hora Adema
Ik heb vandaag de prachtige matten ontvangen! Dank voor het snelle maken en versturen. Ik ga het slapen rustig uitproberen.
Tot een volgende keer.
Heike Hora Adema
Koen van Loocke
Dankje! Zéér mooi materiaal en mooi gedaan!
Koen van Loocke
Jan Vrielinck
Ik wil jullie bedanken voor de futonmatrassen.
Dankzij jullie matrassen lig ik terug goed.
Jan Vrielinck