San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

San Bao Instituut voor balans en natuurlijk leven

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Cox. Na 7 jaar gewerkt te hebben in de technische medische wetenschap als farmaceutisch technisch assistent en tegelijkertijd een opleiding acupunctuur gevolgd te hebben, heb ik destijds ervoor gekozen om mijn droom te gaan leven. Gezondheid benaderen vanuit een holistische visie en waar er verbinding wordt gemaakt met diepere lagen om te kunnen helen op lichaam, ziel en geestniveau. Het was een boeiende periode waarbij ik in aanraking kwam met diverse massage vormen, biologische voedingsleer, ecologische leefwijzen, beweging en yoga, waardoor ik mij specialiseerde in de natuurlijke gezondheid en gezondheidstechnieken waarbij de Chinese filosofie een rol speelt. 

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik in contact kwam met kleur-licht behandelingen, een holistische behandelmethode met een aangenaam diep werkend effect door het gebruik van gekleurd licht op de huid. Naarmate ik mij hierin begon te verdiepen, werd het mij steeds duidelijker hoe de verschillende kleurfrequenties, met elk hun specifieke betekenis, een invloed uitoefenen op onze stemmingen, gedrag en vitale lichaamsfuncties. Ik vond de bevestiging dat de regulatie door het licht en de informatie door de specifieke kleur het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreekt en bijdraagt aan herstel door de oorzaak van een emotioneel of geestelijk probleem ‘ te belichten’, waardoor er een ontspanning optreedt in een bepaalde lichaamszone. Door het behandelen met gekleurd licht heb ik ook mezelf kunnen herontdekken in mijn zoektocht van het leven over ‘wie-wat-hoe’ ik wil zijn om mijn potentieel optimaal te benutten en te kunnen gebruiken voor het welzijn van medemensen.

Een belangrijke factor hierin was de kirlianfotografie, een fotografische methode waarbij een afdruk wordt gemaakt van de vingers en de tenen omdat daar de begin- en eindpunten liggen met de belangrijkste energiebanen, gekoppeld aan organen en lichaamssystemen. Zo kon ik mijn levensenergie in beeld brengen en uit de verkregen afdrukken de informatie halen waar zich op dat moment de meeste afvalstoffen en drukbelastingen in mijn lichaam bevonden. Vele lichtbehandelingen verder kon ik zien welke groei ik had doorgemaakt en welke aandachtspunten er nog overbleven. Ontelbare uren heb ik besteed aan het analyseren van kirlianfoto’s en het zoeken van onderlinge verbanden in deze afbeeldingen, gerelateerd aan klachtenpatronen om van daaruit specifieke kleur-lichtbehandelingen toe te passen in mijn energetische praktijk.

Ik kies nog altijd voor deze behandelmethodes die erop gericht zijn het evenwicht te herstellen, balans te ervaren door het zelfregulerend vermogen van het lichaam aan te spreken. De uit oude culturen ontstane behandelmethodes hebben nog steeds hun waarde en ik combineer dit vol overgave met moderne technieken waardoor er vernieuwende behandelmethodes ontstaan in het werkveld van de natuurlijke gezondheidszorg.

Het gevoel is alleen maar groter geworden om mensen te inspireren op hun weg naar een gezonde balans, om te gaan bewegen, natuurlijke producten te gebruiken, evenwichtig en gezond te eten en te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

In mijn praktijk richt ik mij vooral op mensen die willen kiezen voor verandering, inzicht willen krijgen in het ontstaan van een klacht of een belemmerend levenspatroon om van daaruit meer balans en ontspanning te ervaren in hun dagelijks leven. Ik merk ook hier dat het contact met de mensen mij steeds weer laat ervaren dat ik ervan hou mensen te begeleiden op gezondheidsvlak, waar we samen ontdekken wat kan bijdragen aan hun kwaliteit van leven zowel op lichamelijk als op mentaal/geestelijk vlak.

Tussen mijn werkzaamheden door of op het einde van de dag kan ik dankzij yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen mij terugtrekken en contact maken met mijn innerlijke bron om rust en ontspanning te vinden in mijn hoofd.

Samen met mijn man run ik SAN BAO afdeling futon en de Inge Cox Kleur-Licht oliën lijn.

  • • Lid Naturopathica, wettig erkende beroepsvereniging in België
  • • Behandelingen bij San Bao vervangen geen reguliere behandeling maar dienen als aanvulling, vanuit de oorzaak van het probleem op weg naar herstel van het lichaam en geest. 
  • • Btw nr BE0733651382