San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

SAN BAO INSTITUUT VOOR BALANS EN NATUURLIJK LEVEN

IC Colour coaching -IEMT

You have to find what sparks a light in you so that you can iluminate the world

Colourfull Transformatie coaching in combinatie met IEMT –  voor meer plezier in je leven.

Creëer verandering door middel van oogbewegingen.

Ervaar je in de dagelijks leven:

*te veel stress
*pieker je veel
*te weinig zelfvertrouwen
*vastlopen in situaties
*terugkerende negatieve gevoelens
*niet kunnen loslaten
*veel zorgen maken
*vroegere ervaringen die een negatieve impact hebben in het heden
*moeilijk contact maken met je eigen gevoelens

Wil je hier een positieve verandering in brengen?
IEMT (Integral Eye Movement Therapy) kan hierbij helpen, zonder al te veel te praten.
Aan de hand van een intake gesprek wordt bekeken of deze methode geschikt is.

Wat is IEMT?
Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een snelle en effectieve methode waarbij gebruik wordt gemaakt van oogbewegingen. Hierdoor wordt er getracht een verandering te brengen in de negatieve gevoelsmatige sensaties (emoties) die een gevolg zijn van een eerder meegemaakte onplezierige ervaring. Gevoelsherinneringen die je belemmeren om ontspannen en positief te reageren op nieuwe situaties in het heden. Het kan ook zijn dat je geleerd hebt om op een bepaalde manier te zijn door onbewuste overname en je hier last van blijft ondervinden. Een ander gevoel zorgt ervoor dat je anders kunt omgaan met situaties.
Ook voor kinderen kan IEMT een waardevolle ondersteuning bieden. Hooggevoeligheid, slecht slapen, angst, kunnen de ontwikkeling van het kind belemmeren. Vrij voelen, het kind in z’n eigen kracht laten komen, het creëren van ene positief beeld over zich zelf biedt nieuwe mogelijkheden om de volgende stap in het ontwikkelingsproces te zetten.

Een IEMT sessie
Tijdens een IEMT sessie wordt er gewerkt met emotionele imprints om een verandering in het gevoel te creëren. Wanneer er sprake is imprints op vlak van identiteit kan hier ook mee gewerkt worden om een verandering in het zelfbeeld te realiseren. Hoe het komt dat je zo reageert en/of zo voelt en wanneer je dit geleerd hebt kan duidelijk worden en inzicht geven. Naast het werken met de oogbewegingen, wordt er gewerkt aan bewustwording van de impact van fysiologie op stemming. Het doel is om meer grip te krijgen op je eigen gemoedstoestand.

Grondlegger IEMT methodiek: Ontwikkeld op basis van een origineel idee van Steve en Connirae Andreas door Andrew T. Austin.

De drie eenheid: herinnering – verbinding – gevoel
Creating Change in the Blink of an Eye

Indien nodig kan er worden doorverwezen voor EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing

De fundamenten van EMDR als methode werden gelegd door Francine Shapiro in 1987. EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een snelle en effectieve behandelmethode om door middel van oogbewegingen onverwerkte gebeurtenissen en verdrongen herinneringen te verwerken zonder urenlang te praten.

EMDR kan ook een oplossing bieden bij PTSS ( Post Traumatische Stress Stoornis ), gedragsproblemen, angsten, paniekaanvallen, fobieën, verslavingen of andere klachten zoals: hartkloppingen, stress, sombere gemoedstoestand, slaap- en concentratiestoornissen, die zijn ontstaan door of na een ingrijpende gebeurtenis.

EMDR wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van ingrijpende gebeurtenissen weer op gang te helpen door ‘het informatie-verwerkings-systeem’ in de hersenen te stimuleren, waardoor er gebruik wordt gemaakt van het zelfgenezend vermogen van het brein. De cliënt denkt/focust zich op de onverwerkte ervaring en maakt tegelijkertijd oogbewegingen waardoor beide hersenhelften afwisselend worden gestimuleerd en hierdoor beter gaan samenwerken. Het doel van de behandeling is dat de cliënt kan terugdenken aan de oorspronkelijke gebeurtenis zonder dat de herinnering spanning oplevert. Je komt los van je emotie en de automatische reactie die een herinnering oproept. De originele ingrijpende ervaring wordt verwerkt of geïntegreerd en ook alle ermee geassocieerd geraakte ervaringen en triggers.

Praktische informatie

Verschil tussen IEMT en EMDR, klik hier en lees  het verschil tussen de twee methodes. U mag ook altijd contact opnemen.

Een Colourfull Transformation coaching sessie / IEMT  behandeling kan gecombineerd worden met kleurenpunctuur of kleurmassage om met een dieper ontspannen gevoel naar huis te gaan.