San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

Liefde & Waardering in overvloed

Deze blog is gewijd aan het ontdekken van onze liefde en waardering en de kracht van kleurenenergie!
De periode van 21 april tot 20 mei staat in het teken van het actieve Aarde-energie.

In deze wereld van het Actieve Aarde-principe, belichaamd door de ochtend Venus en het sterrenbeeld Stier, draait alles om het cultiveren van sensualiteit en het smeden van een onwankelbare stabiliteit. Het is een wereld waarin we worden uitgenodigd om te genieten van het leven, om te waarderen wat gegroeid is en wat vertrouwd en stabiel aanvoelt.

Op lichamelijk niveau worden onze zintuigen, zoals reuk en smaak, geactiveerd, terwijl ons nek- en schoudergebied, tonsillen en mond worden gevoed door de energie van de Aarde. Psychologisch gezien staat de Aarde voor sensualiteit, aanhankelijkheid en het begrijpen van grenzen. Maar we moeten oppassen voor melancholie en een neiging tot vastklampen aan materiële bezittingen.

Deze energie van de Actieve Aarde kan zich manifesteren in verschillende klachten, zoals vetzucht, amandelontstekingen, en nekpijn. Het is belangrijk om deze signalen van ons lichaam te erkennen en te begrijpen dat ze vaak wijzen op een behoefte aan meer stabiliteit en emotionele veiligheid.

Yellow is de kleur die hoort bij het aarde element volgens de Chinese 5 elementen leer. Deze kleur heeft een positieve invloed op het reinigen van het bindweefsel en lymfesysteem en brengt meer zonnige gedachten tijdens een zorgelijke periode. Geel licht, Kleur-Licht olie Yellow en Detox clear zijn producten die ondersteunen bij opschoning van de lymfebananen, het bindweefsel en helderheid en positieve gedachten stimuleren.

Laat jezelf onderdompelen in de betoverende wereld van het Actieve Aarde-principe, waar geduld, weerstandsvermogen en een diepe liefde voor het leven samenkomen om ons te leiden naar een staat van innerlijke harmonie en welzijn.

Veel leesplezier en laat kracht van de aarde energie je steun en standvastigheid geven!

Groen de kleur van de natuur, brengt een kalmerende en harmoniserende energie met zich mee. Het staat symbool voor groei, vernieuwing en balans. In de wereld van liefde en waardering, vertegenwoordigt groen een diepe verbinding met de natuur en met elkaar.

 Net zoals planten gedijen in een omgeving van groen, gedijen relaties in een sfeer van liefde en waardering. Groen herinnert ons eraan om te gedijen in liefdevolle relaties, om elkaar te ondersteunen en te koesteren in tijden van groei en vernieuwing.

In de taal van kleurenenergie staat groen ook voor evenwicht en harmonie. Het herinnert ons eraan om in balans te blijven met onszelf en met onze geliefden, en om de waarde van elke relatie te waarderen. Het moedigt ons aan om te groeien en te bloeien in liefde, om elkaar te koesteren en te respecteren, en om samen te evolueren naar een diepere verbinding.

Dus laat groen je herinneren aan de kracht van liefde en waardering in je leven. Laat het je inspireren om te gedijen in liefdevolle relaties, om elkaar te ondersteunen en te koesteren, en om samen te groeien en te bloeien in een harmonieuze en evenwichtige omgeving.

Positieve affirmaties
voor zelfliefde & waardering

 • Ik omarm mijn unieke kwaliteiten en waardeer mijn eigen pad.
 • Ik hou van mezelf, precies zoals ik ben, met al mijn perfecte imperfecties.
 • Ik ben trots op mijn groei en mijn capaciteiten, en ik vertrouw op mijn innerlijke kracht.
 • Ik straal en trek positieve energie en overvloed in mijn leven aan.

Innerlijke blokkades helen

Voor de ‘Schijf van de Tekens’ gebruikte en bewerkte Peter Mandel de beelden van de dierenriem. Het bijzondere aan deze schijf is dat hij kan worden toegepast door het individuele dierenriemteken te kiezen. Wanneer de ‘Schijf van de Tekens’ wordt toegepast op een ziekte of klacht, worden de innerlijke blokkades aangeraakt en voelen mensen vaak onmiddellijke reacties. Dit helpt ons om de achtergrond van een ziekte sneller te begrijpen en deze beter te doorgronden. Op gezonde dagen en in gezonde situaties ondersteunt de schijf ons welzijn wat ons helpt de dagelijkse taken beter aan te kunnen.

De energie van aarde op ons dagelijks leven        

In het hart van het actief Aarde-principe binnen de kleurenpunctuur vinden we geduld, een deugd die ons uitnodigt om te vertragen, te observeren en te waarderen. Door geduldig te zijn, openen we de deur naar diepe innerlijke rust en vrede. Het stelt ons in staat om de schoonheid van het leven in al zijn nuances te ervaren, terwijl we ons koesteren in de kracht van het moment.

Weerstandsvermogen en Veerkracht
Net zoals de aarde zelf, belichaamt het Aarde-principe een onwrikbaar weerstandsvermogen. Het leert ons om te buigen, maar niet te breken, om te groeien te midden van uitdagingen en om te bloeien in moeilijke tijden. Met een stevige basis en een vastberaden geest, kunnen we alle stormen trotseren die op ons pad komen.

Diepe Liefde voor het Leven
Het Aarde-principe omarmt een diepe liefde voor het leven in al zijn pracht. Het herinnert ons eraan om te genieten van de eenvoudige geneugten, om te koesteren wat echt belangrijk is en om te dansen in harmonie met de natuurlijke ritmes van de wereld om ons heen. Het voedt onze ziel en verlicht ons pad met de warme gloed van liefde en dankbaarheid.

Cultiveren van Sensualiteit
Een van de meest magische aspecten van het Aarde-principe is de mogelijkheid om sensualiteit te cultiveren. Door ons te verbinden met onze zintuigen en ons lichaam, kunnen we de wereld om ons heen op een dieper niveau ervaren. We worden uitgenodigd om te proeven, te ruiken, te voelen en te zien met een nieuwe helderheid, waardoor elke ervaring een sensuele dans wordt.

Het Smeden van Onwankelbare Stabiliteit
Als we ons laten leiden door het Aarde-principe, smeden we een onwankelbare stabiliteit die ons door het leven leidt. Met geduld, weerstandsvermogen en een diepe liefde voor het leven als onze bondgenoten, kunnen we elke uitdaging aan, wetende dat we geworteld zijn in de kracht van het Aarde-principe.

Zelfliefde & zachtheid

De Kleur-Licht olie Green bevat een synergie van geuren die meer harmonie in jezelf brengen.

Te gebruiken bij:

 • Om in het nu te zijn
 • Stimuleert het gevoel van tevredenheid
 • Behoefte aan meer harmonie in je leven
 • Bij snel of diep geraakt zijn
 • Voor verzachting & acceptatie

De energie & plantenkracht van Green      

In de wereld van geuren, kristallen en kleuren is de Kleur-Licht olie Green, een waar elixer van heling en liefde. Doordrenkt met de kracht van natuurlijke ingrediënten en geheime recepten van Moeder Natuur, brengt deze olie een verzachting van energie en een vreugdevol hart naar elke druppel.

Stel je voor dat je wordt omhuld door een weelderige groene oase, waar de geur van cederhout je zorgen wegvaagt en een gevoel van diepe kalmte in je zenuwstelsel brengt. Dit is de magie van Kleur-Licht olie Green, een krachtige samenstelling van natuurlijke oliën die je uitnodigt om te ontspannen en te genieten van het kalmerende effect op je lichaam en geest.

Geranium voegt zich bij de symfonie van heling, met zijn rustgevende eigenschappen die je helpen om emotionele spanningen los te laten en innerlijke vrede te vinden. Terwijl het subtiele aroma van sinaasappelblad je hart vult met vreugde en geluk, en een gevoel van ontspanning door je hele wezen verspreidt.

Rozenhout, met zijn verfrissende energie, wekt je zintuigen en stimuleert je immuunsysteem, terwijl de delicate geur van roos je helpt om een diepe en rustgevende slaap te vinden, en ontspanning te brengen in je hoofd.

En als de finishing touch, de sesamolie die alles samenbindt, met zijn positieve invloed op zowel lichaam als geest, je ondersteunend op je reis naar welzijn en balans.

 Laat jezelf onderdompelen in de helende kracht van Kleur-Licht olie Green en voel hoe elke druppel je omhult met liefde, rust en sereniteit, en je begeleidt naar een staat van diepe ontspanning en innerlijke harmonie.

Hart affirmaties
voor grenzen stellen

 • Mijn grenzen zijn een uitdrukking van zelfliefde en respect voor mijn eigen behoeften.
 • Ik geef mezelf toestemming om mijn grenzen te stellen en te handhaven, zonder schuldgevoel.
 • Het stellen van grenzen geeft me de vrijheid om mijn eigen pad te volgen en mijn eigen geluk na te streven.
 • Ik ben krachtig en moedig wanneer ik mijn grenzen stel, wetende dat ik mijn eigen welzijn waardeer en bescherm.

De Betekenis van het Aarde-element in Emotioneel Welzijn

Op psychologisch niveau vertegenwoordigt het actief Aarde-element sensualiteit, aanhankelijkheid en een diep gevoel van geworteld zijn. Het staat symbool voor het begrijpen van grenzen en het cultiveren van een gevoel van stabiliteit in ons leven. Echter, wanneer het Aarde-element uit balans raakt, kunnen gevoelens van melancholie en een neiging tot vastklampen aan materiële bezittingen ontstaan, waardoor onze innerlijke harmonie verstoord raakt.

Terug naar Balans: Het Omarmen van de Aardse Harmonie
Hoewel de uitdagingen van het leven ons soms uit evenwicht kunnen brengen, biedt het Aarde-element een pad naar heling en harmonie. Door ons bewust te worden van de diepe verbinding tussen onze zintuigen en emoties, kunnen we de kracht van het Aarde-element omarmen en ons laten leiden naar een staat van evenwicht en welzijn. Laten we samen de betoverende wereld van het Aarde-element verkennen, waar we leren om dieper te voelen, bewuster te zijn en de ware schoonheid van het leven te omarmen.

Het actieve Aarde-centrum, een intrigerend onderdeel van ons energetisch systeem, onthult de diepgang van onze emotionele reacties. Gelegen in ons maag/milt-pancreascentrum, fungeert dit centrum als een poort naar emotioneel evenwicht. Hier leren we om los te laten wat ons niet langer dient en te absorberen wat waardevol is voor onze groei en welzijn.

Roze is de kleur van liefde voor jezelf en van een streven naar onbaatzuchtige liefde. Het staat voor zachtheid, zorgzaamheid en een vredelievende instelling. Kijken door de roze bril versterkt je positieve instelling en vermindert innerlijke spanning en druk. Het roept gevoelens op van tederheid, gevoeligheid en geborgenheid, en opent je hart voor compassie en vergevingsgezindheid. Door de roze bril te gebruiken, kun je diepere lagen van je ziel en geest verkennen en antwoorden vinden op diepgaande levensvragen. LEES MEER

Prenatale ontwikkeling & veiligheid   

In de magische reis van prenatale ontwikkeling, in de warme baarmoeder, wordt een delicate gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren. Deze kostbare tijd is doordrenkt met een diepe behoefte aan bescherming en zorg, terwijl het prille leven zich ontvouwt in een zee van oneindige mogelijkheden.

In de kleurenpunctuurbehandelingen van de prenatale periode gebruiken we violet licht als een gids om de spanningen opgelopen in de periode in de baarmoeder te verlichten. Het brengt de informatiestroom op gang waardoor het gevoel van een kalmerende gloed, als een zachte deken van liefde en bescherming om de groeiende ziel te omhullen kan worden ervaren.

Het violet licht, met zijn diepe en mystieke energie, brengt een gevoel van rust en evenwicht in deze cruciale periode van ontwikkeling. Het verzacht de angsten en spanningen van de moeder, terwijl het tegelijkertijd een veilige en voedende omgeving creëert voor het groeiende kind.

Als de kleur van spirituele transformatie en intuïtieve wijsheid, opent het violet licht de deuren naar een dieper begrip van het leven en de kosmos. Het nodigt uit tot reflectie en contemplatie, en moedigt de moeder aan om in contact te komen met haar innerlijke kracht en intuïtie terwijl ze haar kind draagt.

Door middel van kleurenpunctuurbehandelingen met violet licht wordt een heilzame en harmonieuze omgeving gecreëerd waarin moeder en kind samen kunnen groeien en bloeien. Het is een eerbetoon aan de prachtige reis van het leven, doordrenkt met de zegeningen van veiligheid, liefde en violet licht.

Violet licht op de prenatale lijn

De prenatale therapie leer je in de 4 daagse cursus Licht op de voet. MEER INFO

De prenatale therapie komt voort uit de metamorfosetherapie van Robert St. John.
De theorie is gebaseerd op de vooronderstelling dat het groeiende leven in de baarmoeder in feite alles absorbeert wat de moeder ervaart, zowel in haar gevoelswereld als in haar omgeving. Vooral de minder positieve ervaringen kunnen al voor de geboorte bepalend zijn voor het latere leven. Er zijn natuurlijk ook positieve ervaringen die de foetus beïnvloeden. Als de moeder blij en gelukkig is tijdens de zwangerschap, heeft dat ook een belangrijke invloed. 
Volgens Peter Mandel hebben trauma’s uit deze tijd gevolgen voor ons latere leven en kunnen ze leiden tot ziekte of zwakte. In het begin zijn die zwakke plekken nog niet zo opvallend, maar in ons latere leven kunnen er onoplosbare problemen ontstaan of conflicten die zich steeds weer herhalen.
De behandelingen kunnen worden gedaan vanaf het 1e levensjaar, of zelfs vanaf het moment dat een baby net geboren is, als je weet dat er sprake was van problemen tijdens de zwangerschap of bij de geboorte. Prenatale kleurenpunctuur is ook heel geschikt voor volwassenen, want we hebben allemaal indrukken opgedaan in de baarmoeder die nog mede bepalend zijn voor ons leven van nu.
Peter Mandel heeft een aantal aanvullingen en andere invalshoeken ontwikkeld, waardoor er nu vier verschillende mogelijkheden zijn ontstaan. Deze leer je op deze dag en er is tijd voor praktijkoefening.

Het Pad naar Heling:
Omarmen van de Helende Krachten van de Aarde

Laat de aarde onder je voeten je leiden naar een wereld van heling en evenwicht. Terwijl we dieper graven in de mysterieuze krachten van de Aarde, omarmen we haar helende energieën en vinden we rust en harmonie in ons innerlijke landschap. Laat je leiden door de kracht van de Aarde en ontdek de helende kracht van emotioneel evenwicht en innerlijke stabiliteit.

Breng balans en harmonie terug naar je emotionele welzijn met de Inge Cox Kleur-Licht olie Emo Balance.
De essenties van kleurentherapie worden diep in je wezen opgenomen, waar ze helpen om emoties te stabiliseren en een gevoel van welzijn te bevorderen.

Voel hoe de last van de dag van je afglijdt terwijl de Inge Cox Kleur-Licht Olie Emo Balance je helpt om je emotionele balans te herstellen. Laat jezelf onderdompelen in een oase van rust en sereniteit terwijl je weer in contact komt met je innerlijke kracht en veerkracht. LEES MEER

Verbinding met het Aarde-Principe:
Een Reis naar Innerlijke Stabiliteit

Tijdens onze reis door het Aarde-principe worden we uitgenodigd om te aarden, te waarderen en volop te genieten van het kostbare leven om ons heen. De aardse energieën bieden een stabiele basis waarop we kunnen bouwen en groeien. Door ons te verbinden met de kracht van de Aarde, vinden we een diep gevoel van stabiliteit en zintuiglijke vreugde in ons dagelijks leven. De Room Aura spray Energy Flow brengt de energie en kracht in je aura en ruimte om goed te aarden waardoor je meer innerlijke stabiliteit ervaart.

 • Voor innerlijke kracht & persoonlijke groei
 • Voor een krachtige en levendige energie in de ruimte

Er zijn 9 Room- en Aura sprays, speciaal ontworpen om de energie en sfeer in je ruimtes en je aura te harmoniseren met de prachtige kracht van natuurlijke geuren, doordrenkt met kleur-licht vibraties. Deze sprays zijn ontworpen om je zintuigen te prikkelen en om iedere ruimte een extra dimensie van rust, balans en positieve energie te schenken.

Meditatie Aarden


Stap 1: Zoek een rustige en comfortabele plek waar je kunt zitten of liggen, bij voorkeur buiten in de natuur of anders binnen in een rustige ruimte.

Stap 2: Sluit je ogen en begin rustig en diep te ademen. Voel hoe de lucht je longen vult en hoe je bij elke uitademing spanning loslaat.

Stap 3: Visualiseer nu dat er vanuit het centrum van de aarde een straal van prachtig warm licht omhoog komt, rechtstreeks naar jouw lichaam. Voel hoe deze aardse energie je omhult en verwarmt.

Stap 4: Stel je voor dat er wortels uit je lichaam groeien, net als de wortels van een boom. Deze wortels reiken diep de grond in en verankeren je stevig in de aarde.

Stap 5: Visualiseer nu dat alle negatieve energieën, spanningen en zorgen vanuit je lichaam via deze wortels de aarde instromen. Voel hoe de aarde deze energieën absorbeert en transformeert in positieve, helende krachten.

Stap 6: Terwijl je verbonden blijft met de aarde, adem je diep in en vul je jezelf met een gevoel van dankbaarheid en rust. Voel hoe je stevig staat, geworteld in de kracht van Moeder

Stap7: Blijf zo lang als je wilt in deze staat van diepe verbinding en aarding. Wanneer je klaar bent, open je langzaam je ogen en neem je de tijd om de rust en kalmte te ervaren die deze meditatie je heeft gebracht.

Het Aarde element in balans met Kleurenpunctuur behandelingen     

Stel je voor: een behandeling die je terugvoert naar de allereerste ervaringen van je leven, een tijd waarin je nog niet belemmerd werd door de verwachtingen van anderen. Dit is wat de behandeling van het actieve Aarde-element voor je kan betekenen.

Volgens Sigmund Freud begint het allemaal in de vroege kindertijd, waar we al leren onderscheid te maken tussen wat goed en slecht voor ons is. Deze diepe wijsheid zit verankerd in ons wezen, vooral in de psychologische-lymfatische buffer, ons lymfsysteem. Als kinderen hebben we een natuurlijk vermogen om te herkennen wat ons vervult en wat ons belemmert in onze drang naar genot.

Maar soms, als volwassenen, raken we het contact met dit instinct kwijt. We voelen ons overweldigd door de eisen van het leven en verliezen het vermogen om de hemelse geuren van het bestaan te ervaren. We raken vervreemd van onszelf en van onze eigen behoeften.

Maar gelukkig is er hoop. Met de behandeling van het actieve Aarde-element kunnen we terugkeren naar deze oorspronkelijke staat van zijn. We kunnen ons weer verbinden met onze diepste instincten en leren luisteren naar de stem van onze ziel.

Dus laat jezelf onderdompelen in de helende energieën van het actieve Aarde-element en herontdek de wijsheid die in jezelf besloten ligt. Laat de behandeling je terugvoeren naar de essentie van wie je werkelijk bent en laat het je helpen om weer in harmonie te komen met jezelf en de wereld om je heen.

Boek een afspraak voor meer informatie.

Ken je iemand die deze kennis goed kan gebruiken? Delen maar :-)

Sharing is caring!

Heb je nog vragen over dit product?
Inge helpt je graag verder!

 Facebook      E-mail  Instagram