San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

De Kracht van Actie & Balans

Deze blog is gewijd aan het ontdekken van ons innerlijk vuur en onze innerlijke kracht!
De periode van 21 maart tot 20 april staat in het teken van het actieve Vuur-energie.

Rood, de kleur van passie, energie en vitaliteit, heeft altijd al een diepe betekenis gehad in diverse culturen en spirituele tradities over de hele wereld. In deze nieuwsbrief gaan we op verkenning naar hoe de krachtige energie van rood en purper ons kan helpen om ons innerlijk vuur aan te wakkeren, te laten resoneren met ons innerlijk landschap en onze innerlijke kracht te versterken.

Ontdek hoe deze levendige kleuren ons aanmoedigt om onze passies te omarmen, onze energie te versterken en onze doelen met vastberadenheid na te streven.

Veel leesplezier en laat het vuur van inspiratie in je hart ontbranden!

Deze blog is gewijd aan het ontdekken van ons innerlijk vuur en onze innerlijke kracht!
De periode van 21 maart tot 20 april staat in het teken van het actieve Vuur-energie.

Rood, de kleur van passie, energie en vitaliteit, heeft altijd al een diepe betekenis gehad in diverse culturen en spirituele tradities over de hele wereld. In deze nieuwsbrief gaan we op verkenning naar hoe de krachtige energie van rood en purper ons kan helpen om ons innerlijk vuur aan te wakkeren, te laten resoneren met ons innerlijk landschap en onze innerlijke kracht te versterken.

Ontdek hoe deze levendige kleuren ons aanmoedigt om onze passies te omarmen, onze energie te versterken en onze doelen met vastberadenheid na te streven.

Veel leesplezier en laat het vuur van inspiratie in je hart ontbranden!

Positieve affirmaties
voor innerlijke kracht

 • Ik ben sterk, veerkrachtig en vol vertrouwen.
 • Ik ben in staat om elke uitdaging met moed en vastberadenheid aan te gaan.
 • Mijn innerlijke kracht groeit met elke ademhaling diep van binnen.
 • Ik ben de architect van mijn eigen leven en ik ben in staat om mijn pad te verlichten met mijn innerlijke kracht.

De energie van vuur op ons dagelijks leven        

Laten we dieper ingaan op het fascinerende concept van het Vuur-principe binnen de kleurenpunctuur, geassocieerd met het astrologische teken de planeet Mars en het sterrenbeeld Ram. Ook al lijkt dit misschien ver verwijderd van ons dagelijks leven, het heeft daadwerkelijk invloed op hoe we ons voelen, denken en handelen.

Stel je eens voor: rebellie en tegenstand, een drang naar emotionele onafhankelijkheid en altijd op zoek naar nieuwe wegen. Dit zijn slechts enkele kenmerken van het Actieve Vuur, dat de energie van Mars en de Ram belichaamt. Het is de innerlijke vlam die ons aanspoort om door te zetten, onze eigen weg te vinden en nieuwe gebieden te veroveren, zelfs als dat betekent dat we de confrontatie aangaan en risico’s nemen.

Maar hoe vertaalt zich dit naar ons dagelijks leven en onze gezondheid? Het Actieve Vuur beïnvloedt niet alleen onze geestelijke gesteldheid, maar ook ons lichaam. Het kan zich manifesteren in klachten zoals hoofdpijn, problemen met het gehoor en gezichtsverlies, en zelfs spier- en peespijn.

Het is belangrijk om te erkennen dat het Actieve Vuur ook een schaduwzijde heeft, zoals het negeren van ons innerlijke zien en het te veel focussen op de buitenwereld. Dit kan leiden tot overactiviteit, spanningen en conflicten die niet worden waargenomen. Het is als het ware alsof ons hoofd ‘overvol’ raakt en ‘breekt’. We moeten leren luisteren naar ons innerlijke kompas, onze buikgevoelens, om in balans te blijven.

Het Vuur-principe herinnert ons eraan dat we onze innerlijke kracht moeten omarmen, maar ook moeten leren om in harmonie te leven met onszelf en onze omgeving. Door bewust te zijn van de signalen die ons lichaam ons geeft, kunnen we onze energie beter kanaliseren en een gezonde balans vinden tussen actie en reflectie.

Dus, laten we samen op reis gaan naar een dieper begrip van het Vuur-principe en ontdekken hoe we onze innerlijke vlam kunnen laten branden met kracht en veerkracht, terwijl we tegelijkertijd in harmonie leven met onze omgeving.

Vitaliteit, bloedcirculatie & vernieuwing

De Kleur-Licht olie Violet bevat een synergie van geuren die je potentieel stimuleren en een dieper inzicht schenken.

Te gebruiken bij:

 • Gevoel van futloosheid en vermoeidheid
 • Bij te weinig aarding
  Voor ondersteuning bij elke fysiek activiteit
 • Beweeg dagelijks in de buitenlucht
 • Bij koude handen en voeten en/of onderrug
 • Zorg voor voldoende nachtrust

De energie & plantenkracht van Red       

In de wereld van geuren, kristallen en kleuren is de Kleur-Licht olie Red, een waar elixer van vitaliteit en vreugde. Doordrenkt met de kracht van natuurlijke ingrediënten en geheime recepten van Moeder Natuur, brengt deze olie een uitbarsting van energie en levenslust naar elke druppel.

Laat je betoveren door de levendige aroma’s van Bergamot, die je een verkwikkende boost geven en vermoeidheid verdrijven, terwijl Ylang ylang (totum) de diepe ontspanning van je zenuwstelsel bevordert, en een oase van rust creëert te midden van de drukte van het dagelijks leven.

Ontdek de kracht van Palo santo, die positieve gevoelens stimuleert en je energieveld zuivert, terwijl Ravintsara je energie aanwakkert en je immuunsysteem versterkt, waardoor je klaar bent om de wereld te omarmen met een hernieuwde vitaliteit.

Scharlei omhelst je met zijn warmte, ondersteunt de bloedcirculatie en helpt bij het balanceren van je menstruatiecyclus, terwijl Dille verwarmt en krampen verlicht, waardoor je je gekoesterd en geborgen voelt.

Laat je omhullen door de beschermende kracht van Laurier, die je immuunsysteem versterkt en je zenuwstelsel in balans brengt, terwijl Sesamolie een zachte omhelzing biedt voor lichaam en geest, met zijn positieve effecten die door de eeuwen heen worden gewaardeerd.

Sta toe dat Kleur-Licht olie Red je begeleidt op een reis van innerlijke harmonie en welzijn, waar elke druppel een verhaal vertelt van liefde, genezing en vernieuwing. Verwen jezelf en geef jezelf de geschenken van vitaliteit, vreugde en levenslust die je verdient.

Positieve affirmaties
voor innerlijke kracht

 • Ik vertrouw op mijn intuïtie en innerlijke wijsheid om mij te leiden.
 • Ik ben onverschrokken en ga met vastberadenheid en doorzettingsvermogen mijn doelen tegemoet.
 • Ik laat angst los en omarm de kracht die in mij schuilt.
 • Mijn innerlijke kracht is een bron van inspiratie voor anderen om hetzelfde te bereiken.
 • Ik ben in staat om obstakels te overwinnen en mijn dromen te verwezenlijken met mijn innerlijke kracht.

Het vuur voor persoonlijke groei       

Het element vuur neemt ons mee op een reis naar het centrum van ons innerlijke zien en de schaduwgebieden die ons pad verlichten. In een wereld vol afleidingen en externe prikkels is het gemakkelijk om het innerlijke zien te negeren en ons te laten meeslepen door de schittering van de buitenwereld. Maar juist in de diepten van ons wezen schuilt een kracht die ons leidt naar ware zelfrealisatie en innerlijke vrede.

Het actieve vuur, dat ons aanmoedigt om altijd meer te willen en te bereiken, brengt soms ook een overweldigende druk met zich mee. De constante informatiestroom en de eisen die aan ons worden gesteld, kunnen ervoor zorgen dat onze innerlijke ‘zekeringen’ doorbranden, waardoor we vertragen of zelfs helemaal stoppen met groeien. Maar zelfs in de duisternis van onze twijfels en angsten schijnt het licht van zelfrealisatie en innerlijke kracht.

Het is belangrijk om het evenwicht te vinden tussen het hoofd en de buik, tussen het actieve vuur en het innerlijke zien. Het luisteren naar de fluisteringen van onze intuïtie en het voelen van onze innerlijke leiding is essentieel voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Door ons te richten op het voelen van de buik, kunnen we de overweldigende druk van het hoofd verzachten en in harmonie komen met onze diepere zelf.

Symptomen en ziekten die verband houden met het actieve vuur, zoals oogziekten en lever- en galblaasproblemen, zijn een herinnering aan het belang van het in balans brengen van ons innerlijke vuur. Depressieve stemmingen en psychische klachten kunnen ook voortkomen uit het negeren van ons innerlijke zien en het overmatig gericht zijn op de buitenwereld.

Laten we samen deze reis van zelfontdekking en innerlijke groei omarmen. Laten we luisteren naar de roep van ons hart en het licht van ons innerlijke zien laten schijnen, zodat we onze ware kracht en potentieel kunnen realiseren. Moge deze reis ons leiden naar een dieper begrip van onszelf en een leven dat vervuld is van vreugde, liefde en vervulling.

Deze vier gekleurde kristallen werken op de versterking van je zelfhelende vermogen van het lichaam. Ze zijn gebaseerd op de vier elementen die voortdurend binnen in ons actief zijn: vuur (purper), aarde (lichtgroen), lucht (turquoise), water (roze). Deze facetgeslepen elementkristallen kunnen je helpen weer ‘in je element’ te worden.

Voor meer informatie: Download de brochure

 • Voor innerlijke kracht & persoonlijke groei
 • Voor een krachtige en levendige energie in de ruimte

Er zijn 9 Room- en Aura sprays, speciaal ontworpen om de energie en sfeer in je ruimtes en je aura te harmoniseren met de prachtige kracht van natuurlijke geuren, doordrenkt met kleur-licht vibraties. Deze sprays zijn ontworpen om je zintuigen te prikkelen en om iedere ruimte een extra dimensie van rust, balans en positieve energie te schenken.

Vuur energie beïnvloed lichaam & geest      

Welke kenmerken brengen je naar de kern van Actief Vuur – een kracht die ons aanmoedigt om te vechten voor onze dromen en te omarmen wat het leven ons te bieden heeft.

Het Doel van Actief Vuur: Strijdlust en Spontaniteit.Actief Vuur is niet alleen maar het ontwikkelen van een strijdlustige geest; het is ook het omarmen van spontaniteit. Het is de innerlijke motor die ons aanspoort om nieuwe horizonten te verkennen, uitdagingen aan te gaan en risico’s te omarmen als een weg naar persoonlijke groei.

Waar Vind je Actief Vuur in het Lichaam? Dit innerlijke vuur openbaart zich in verschillende lichamelijke kenmerken, van onze hersenen tot onze seksualiteit. Het is als een vlam die ons lichaam verwarmt en voedt, en ons aanmoedigt om het leven in volle glorie te leven.

De Psychologische Aspecten van Actief Vuur: Agressie en Zelfexpressie. Psychologisch gezien gaat Actief Vuur hand in hand met ik-gerichtheid, agressie, wilskracht en directheid. Het is de innerlijke kracht die ons aanspoort om onze doelen na te streven en onze ware zelf te laten zien aan de wereld.

Kijken door de rode bril
Rood geeft je een gevoel van enthousiasme, intensiteit en vrolijkheid. Rood maakt je actief en gepassioneerd.
Langzame en trage kinderen zouden – vooral voor het maken van huiswerk – naar de kleur rood moeten kijken.
Wanneer je door de rode bril kijkt, lijkt het alsof je omgeving doordrongen is van een actief licht. Het geeft je het gevoel alsof je alles aan kunt en je iets kunt volbrengen.
LEES MEER

Deze zachte scrub stimuleert de helende werking van het lichaam, brengt de cel vernieuwing op gang en zorgt dat je huid er weer stalend uitziet en zijdezacht aanvoelt.

Lichaam : voor een betere energiedoorstroming, kracht en vitaliteit.
Feeling : verwarmt je hart en stimuleert de passie en vreugde in je leven.

De mineralen zijn onmisbaar voor een mooie huid.
De geuren stimuleren je zintuigen. De kleurvibraties die inwerken op de huid, energie en gevoel. Deze combinatie laat je lichaam intens genieten, je geest ontspannen en je energie toenemen

Vuur-klachten & balans      

Mogelijke klachten en waar pijn zich kan manifesteren. Net zoals vuur zowel kracht als destructie kan brengen, kunnen klachten geassocieerd met Actief Vuur variëren. Van fysieke ongemakken zoals hoofdpijn en spierproblemen tot diepere emotionele uitdagingen, dit zijn signalen dat ons innerlijke vuur uit balans kan zijn.

Het Centrum van het innerlijke zien: Balans tussen binnen en buiten. In onze zoektocht naar externe doelen mogen we het innerlijke zien niet negeren. Het is de harmonie tussen ons hoofd en onze buik die ons leidt naar een gezonde expansie. Door te luisteren naar de wijsheid van onze intuïtie vinden we balans in ons actieve vuur.

Balans zoeken in Actief Vuur: Een oproep tot innerlijke harmonie. Het actieve vuur stelt hoge eisen, maar het is cruciaal om de verbinding tussen ons hoofd en onze buik te behouden. In onze reis van persoonlijke groei herinneren oogziekten, leverproblemen en psychische uitdagingen ons eraan om zowel fysieke als emotionele gezondheid in balans te houden.

In onze ontdekkingsreis van Actief Vuur vinden we de sleutel tot een leven van kracht en vervulling. Laat het vuur branden en laat het ons leiden naar de wijsheid van innerlijke harmonie.

Meditatie Innerlijk zien

Stel je voor dat je je bevindt in een rustige en vredige omgeving, omringd door de kalmerende geluiden van de natuur. Voel hoe je lichaam langzaam ontspant terwijl je diep ademhaalt en alle spanning loslaat.

Richt nu je aandacht op je ademhaling. Adem rustig in door je neus en voel hoe de lucht je longen vult. Adem vervolgens langzaam uit, terwijl je alle zorgen en gedachten loslaat.

Visualiseer nu een helder, stralend licht dat vanuit het centrum van je lichaam begint te stralen. Dit licht vertegenwoordigt je innerlijke zien, je intuïtie en wijsheid.

Stel je voor dat dit licht zich verspreidt door je hele lichaam, elke cel vult met zijn heldere energie. Voel hoe het licht je geest verlicht en je innerlijke visie versterkt.

Nu, terwijl je nog steeds ontspannen ademhaalt, richt je je aandacht op je derde oog, het energetische centrum tussen je wenkbrauwen. Visualiseer een helderblauwe lotusbloem die langzaam opent en straalt met een intens licht.

Stel je voor dat je door deze lotusbloem naar binnen kijkt, naar de diepten van je innerlijke zelf. Hier vind je de antwoorden op je vragen, de leiding die je nodig hebt en de helderheid die je zoekt.

Blijf rustig ademen terwijl je jezelf toestaat om te luisteren naar wat je innerlijke zien je te vertellen heeft. Misschien ontvang je inzichten, inspiratie of gewoon een gevoel van diepe verbondenheid met jezelf en de wereld om je heen.

Neem de tijd om in deze staat van innerlijke rust te blijven, zo lang als je wilt. Wanneer je klaar bent, adem dan diep in en open langzaam je ogen, terugkerend naar het hier en nu, vervuld van een gevoel van vrede en helderheid.

Het Vuur in balans met Kleurenpunctuur behandelingen     

Ontsteek het innerlijke vuur met kleurenpunctuur! Laat de levendige energie van kleuren je omhullen en je leiden naar een staat van evenwicht en harmonie. Ontdek hoe de krachtige combinatie van kleuren en lichtpunctuur jouw vuurklachten en symptomen kan kalmeren en in balans kan brengen. Laat je meevoeren op een reis van heling en vernieuwing terwijl je het vuur van vitaliteit in jezelf aanwakkert. Open je hart en geest voor de transformerende kracht van kleurenpunctuur en laat je innerlijke vuur stralen!

Boek een afspraak voor meer informatie.

Ken je iemand die deze kennis goed kan gebruiken? Delen maar :-)

Sharing is caring!

Heb je nog vragen over dit product?
Inge helpt je graag verder!

 Facebook      E-mail  Instagram