San Bao   |   Eeuwfeeststraat 2 3400 Ezemaal (B)   |   +32 (0) 16 78 26 86   |   Contact

Yoga voor een sterke rug

Het beoefenen van deze reeks yoga oefeningen speciaal voor een sterke rug is heilzaam voor iedereen. Dit is een must voor wie een groot deel van de dag zit, voor wie lijdt aan chronische rugpijn. Gebruik je dagelijks weinig oefeningen waarbij draaiingen voorkomen? Denk hierbij aan hardlopen, fietsen en wandelen. Yoga oefeningen met draaiingen zijn bevorderlijk voor een sterke rug. Een goede manier om de wervelkolom te versterken is om op een regelmatige basis yoga-oefeningen te doen waarbij wendingen worden gebruikt. De draaibewegingen hebben het potentieel om te helpen bij het op de juiste plaats brengen van de tussenwervelschijven.

Yoga zorgt voor meer zuurstof voor de spieren in je rug 

Yoga oefeningen waarbij de spieren langs de wervelkolom gerekt worden zorgen voor meer opening van de ruimtes tussen de wervels. 

Het aanspannen van de spieren rond de tussenwervelschijven vergroot de bloedtoevoer naar het spinale gebied. Hierdoor kan de pijn verminderen. De spieren krijgen meer zuurstof om ontstekingen tegen te gaan. 

Combineer door de Kleur-Licht olie Red op je lage rug aan te brengen.

Yoga en de kracht van de ademhaling: je rug profiteert mee

Het gebruik van de ademhaling tijdens de oefeningen haalt de stramheid uit de wervelkolom

Het doel is om erna te genieten van de extra mobiliteit, kracht en verlichting van pijn van de rug. 

Combineer door de Kleur-Licht olie Green op de borst aan te brengen.

Praktische yoga tips voor een sterke rug

  1. Hou je adem lang, gelijkmatig en stabiel tijdens de oefeningen. Hoe dieper dat je ademhaling gaat des te meer ruimte je kunt creëren  in je rug.
  2. Om te helpen bij het roteren/draaien tijdens een oefening, span je de spieren van je core aan in plaats van je schouders en nek. Dit werkt als een soort beschermmechanisme voor je wervelkolom en helpt om meer veilig te draaien.

De kracht en flexibiliteit van je wervelkolom speelt een rol bij alles wat je doet, bij zowel zitten, rustige activiteit tot zeer dynamische activiteit. Het is belangrijk dat de rug flexibel is maar ook sterk om alle dagelijkse taken te vervullen.

Hierna kun je op ieder moment van de dag zelf je houding corrigeren om de rug te verstevigen en rugklachten te voorkomen.

Ken je iemand die deze kennis goed kan gebruiken? Delen maar :-)

Sharing is caring!

Heb je nog vragen over dit product?
Inge helpt je graag verder!

 Facebook      E-mail  Instagram